Vlaamse
Oliecentrale

Waarom kiezen voor Shell Tellus S4 VE: Een overzicht van de voordelen

10 September, 23

 . 

Tellus S4 VE de ultieme hydraulische olie

Als het gaat om het onderhouden van uw hydraulische systemen, is de keuze van hydraulische olie van cruciaal belang. En terwijl er vele opties beschikbaar zijn op de markt, zijn er weinige die zich zo sterk profileren als Shell’s Tellus S4 VE. In deze blogpost zullen we de vele voordelen en eigenschappen van deze premium hydraulische olie onderzoeken.

Verbeterde energie-efficiëntie

In een vorige blogpost, hebben we het gehad over de voordelen van de overstap van minerale naar synthetische olie, zoals GTL en PAO. Tellus S4 VE, een synthetische olie, biedt superieure viscositeitsindex (VI), wat leidt tot aanzienlijke energiebesparingen door verminderde interne wrijving en verlaagde operationele temperaturen.

Uitstekende oxidatiestabiliteit

Zoals we eerder hebben besproken, veroudert hydraulische olie bij blootstelling aan hoge temperaturen, water, metalen en andere factoren. Deze oxidatie kan negatieve gevolgen hebben, zoals de vorming van vernis en sludge. Tellus S4 VE biedt uitstekende oxidatiestabiliteit, waardoor de levensduur van de olie wordt verlengd en deze negatieve gevolgen worden voorkomen.

Verbeterde Slijtagebescherming

Slijtage is een van de belangrijkste oorzaken van falen in hydraulische systemen. Zoals we in deze blogpost hebben uitgelegd, biedt Tellus S4 VE uitstekende slijtagebescherming, dankzij een combinatie van de juiste basisolie, de juiste viscositeit, en specifieke additieven zoals anti-slijtage (AW) additieven.

Uitstekende luchtafscheiding en schuimonderdrukking

Lucht- en schuimgerelateerde problemen kunnen de efficiëntie van hydraulische systemen verminderen en leiden tot versnelde slijtage van de apparatuur. Zoals we in een vorige blogpost hebben besproken, biedt Tellus S4 VE uitstekende luchtafscheiding en schuimonderdrukking, wat helpt om deze problemen te voorkomen.

Conclusie

Met zijn vele voordelen, van verbeterde energie-efficiëntie tot uitstekende oxidatiestabiliteit, verbeterde slijtagebescherming en superieure luchtafscheiding en schuimonderdrukking, biedt Shell’s Tellus S4 VE een ongeëvenaarde bescherming voor hydraulische systemen. In deze snel veranderende industrie, waar betrouwbaarheid en efficiëntie van het grootste belang zijn, biedt Tellus S4 VE een voordeel dat elke machine-eigenaar en operator zou moeten overwegen.

Het kiezen van de juiste hydraulische olie kan het verschil betekenen tussen een lange, probleemloze werking van uw apparatuur en frequente, dure onderhoudsbeurten en reparaties. Met Shell’s Tellus S4 VE heeft u niet alleen toegang tot een topklasse product, maar ook tot de expertise en ondersteuning die alleen een wereldleider in smeermiddeltechnologie kan bieden.

Bent u geïnteresseerd in het verkennen van de vele voordelen van Shell’s Tellus S4 VE voor uw hydraulische systemen? Bezoek onze vorige blogposts voor diepgaande informatie over elk van de bovengenoemde voordelen of neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

Ontdek ons Tellus S4 VE

Plan een afspraak met onze expert om te zien hoe we jou kunnen helpen

Beschikbaar in volgende viscositeiten: ISO VG 46, ISO VG 68, ISO VG 32

Beschikbaar in volgende verpakkingen: 209 liter en Bulk

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn