Vlaamse
Oliecentrale

Ontworpen voor zware belasting.

Shell Omala portfolio

Shell heeft een portefeuille ontworpen van oliën die exploitanten in staat stelt om een product dat past bij hun technische en operationele behoeften te kiezen.

Het portfolio bestaat uit de Shell Omala ‘G’ serie, en de ‘W’ serie

Het Shell Omala portfolio voor industriële aandrijvingen is ontwikkeld om machine-operators een olie te leveren die hun machines een verbeterde bescherming tegen slijtage, een langere levensduur van de olie en een hoge systeemefficiëntie biedt.

Bescherming tegen slijtage

De bescherming van tandwielen tegen slijtage en corrosie is belangrijk voor de levensduur van uw machine en het voorkomen van storingen. Shell Omala industriële tandwieloliën bieden bescherming bij een breed scala aan toepassingen: van de contactvlakken onder extreme druk in rechte tandwielen tot de glijdende contactvlakken in wormwiel overbrengingen. Het Shell Omala aanbod omvat ook de meest recente synthetische oliën zoals Shell Omala S4 GXV, welke extra lang meegaan bij zeer zware belastingen en zeer hoge temperaturen.

Olielevensduur

Hoe langer een olie meegaat, des te minder vloeistofonderhoud uw machines nodig hebben en des te langer uw machines dus zonder onderbrekingen kunnen blijven draaien. Met het Shell Omala aanbod kunt u de levensduur van olie afstemmen op uw gebruiksbehoeften. Klanten die standaardproducten van Shell gebruiken, zoals Shell Omala S2 GX, kunnen voor bepaalde toepassingen de olieverversingsintervallen tot 200% verlengen. Bijvoorbeeld door het gebruik van synthetische oliën, zoals Shell Omala S4 GXV, voor langere olielevensduur en langdurige bescherming.

Systeemefficiëntie

Shell Omala oliën kunnen bijdragen aan het behoud of de verbetering van systeemefficiëntie door bescherming te bieden tegen olieveroudering en -vervuiling. Geavanceerde synthetische oliën zoals Shell Omala S4 WE brengen extra voordelen zoals een grotere energie efficiëntie in vergelijking met conventionele oliën.