Vlaamse
Oliecentrale

Het belang van luchtafscheiding en schuimonderdrukking: Verhoog uw prestaties en levensduur van apparatuur met Tellus S4 VE

4 August, 23

 . 

Het probleem: Lucht- en schuimgerelateerde problemen in hydraulische systemen

In een ideale wereld zou uw hydraulische systeem alleen bestaan uit de componenten en de hydraulische vloeistof. In de realiteit wordt dit ideaalbeeld vaak verstoord door de ongewenste aanwezigheid van lucht en schuim in het systeem. Deze ongewenste gasten kunnen leiden tot verschillende problemen, zoals cavitatie, verminderde systeemefficiëntie, en versnelde slijtage van de apparatuur.

De oorzaken: Waar komen lucht en schuim vandaan?

Lucht kan op verschillende manieren in uw hydraulische systeem terechtkomen, oorzaken zoals lekkages in de zuigleidingen van de pomp of door onvoldoende ontluchting tijdens het vullen, maar ook door opgeloste lucht in de vloeistof die vrijkomt bij drukdalingen of door turbulente stroming bij het terugvloeien naar het olie carter. Schuim ontstaat wanneer deze lucht niet snel genoeg uit de vloeistof kan ontsnappen en in plaats daarvan bellen vormt aan het oppervlak.

De oplossing: Uitstekende luchtafscheiding en schuimonderdrukking met Tellus S4 VE

Om deze problemen aan te pakken, heeft u een hydraulische olie nodig die uitblinkt in luchtafscheiding en schuimonderdrukking, zoals Shell’s Tellus S4 VE. Deze olie is ontworpen om luchtbellen snel en efficiënt af te scheiden van de vloeistof, waardoor de vorming van schuim wordt voorkomen.

Dankzij deze eigenschappen kan Tellus S4 VE de efficiëntie van uw hydraulische systeem verhogen en de levensduur van uw apparatuur verlengen. Minder lucht en schuim in het systeem betekent minder cavitatie, minder drukverlies, betere warmteoverdracht, en dus minder slijtage.

Conclusie

Lucht- en schuimgerelateerde problemen kunnen een ernstige impact hebben op de prestaties en levensduur van uw hydraulische systeem. Maar door het kiezen van een hydraulische olie die uitblinkt in luchtafscheiding en schuimonderdrukking, zoals Shell’s Tellus S4 VE, kunt u deze problemen aanpakken en de efficiëntie en betrouwbaarheid van uw systeem verhogen.

Technisch Advies nodig

Onze technische mensen staan steeds klaar voor deskundig advies gebaseerd op een jarenlange samenwerking met de grootste merken.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn