Vlaamse
Oliecentrale

Shell lubematch

13 September, 24

 . 

Shell LubeMatch: Een Essentiële Tool voor het Kiezen van de Juiste Smeermiddelen

Het kiezen van het juiste smeermiddel voor uw voertuigen en machines kan een uitdagende taak zijn. Elke motor of machine vereist specifieke producten om optimaal te presteren en om slijtage en beschadiging te voorkomen. Shell LubeMatch, een gebruiksvriendelijke tool van Shell, is speciaal ontworpen om dit proces eenvoudig en efficiënt te maken. Met de introductie van nieuwe functies, zoals het zoeken op viscositeit, specificatie en productgroep, is LubeMatch nu nog krachtiger en toegankelijker.

Shell Lubematch

Vindt de juiste producten voor machines

Wat is Shell LubeMatch?

Shell LubeMatch is een gratis online platform waarmee gebruikers kunnen achterhalen welk Shell-smeermiddel het beste past bij hun voertuig of machine. Door enkele eenvoudige gegevens in te voeren, zoals het merk en model van het voertuig, genereert LubeMatch een lijst van aanbevolen producten. Dit helpt zowel professionals als particulieren om de juiste keuze te maken zonder uitgebreide technische kennis te hebben van smeermiddelen.

Voor de introductie van de nieuwe functies was LubeMatch al een waardevol hulpmiddel. Gebruikers konden de tool inzetten door op basis van het voertuigtype of merk aanbevelingen te ontvangen. Dit betekende dat bijvoorbeeld voor een specifiek model vrachtwagen of graafmachine een lijst van smeermiddelen werd voorgesteld die voldeden aan de aanbevelingen van de fabrikant.

Hoewel deze basisfunctionaliteit voor veel gebruikers voldoende was, konden er in sommige gevallen extra details vereist zijn om het perfecte product te vinden. Denk hierbij aan speciale operationele omstandigheden, unieke machinevereisten, of strengere normen vanuit de fabrikant. Hier komt de kracht van de nieuwe LubeMatch-functies naar voren.

De oude features van lubematch: Gemakkelijk Productadvies op Basis van Voertuig of Machine

In de oorspronkelijke versie van LubeMatch lag de focus voornamelijk op het zoeken op basis van voertuig of machine. Gebruikers konden bijvoorbeeld een personenauto, vrachtwagen of industriële machine selecteren, waarna Shell LubeMatch op basis van de fabrikantgegevens het juiste smeermiddel voorstelde.

Voordelen van de oorspronkelijke versie:

  • Snel en gebruiksvriendelijk: Gebruikers voerden het merk en model in en ontvingen direct een advies.
  • Productgarantie: Door de fabrikantgespecificeerde informatie te volgen, konden gebruikers zeker zijn dat de voorgestelde smeermiddelen compatibel waren met hun voertuig of machine.

Hoewel deze versie van LubeMatch de basis voor het vinden van een geschikt smeermiddel legde, ontbrak soms de mogelijkheid om verder te filteren op details zoals viscositeit, specifieke normen of productcategorieën. Dit kon vooral voor gebruikers met speciale vereisten, zoals zware bedrijfsomstandigheden of oudere voertuigen, een uitdaging zijn.

De Nieuwe Features van lubematch: Zoek op Viscositeit, Specificatie of Productgroep

De vernieuwde versie van Shell LubeMatch brengt enkele krachtige verbeteringen die de zoekervaring verder verfijnen en nog meer gebruiksgemak bieden. Het belangrijkste verschil is de toevoeging van filters op basis van viscositeit, specificatie en productgroep.

1. Zoeken op Viscositeit

Viscositeit is een van de meest bepalende factoren bij het kiezen van een smeermiddel. Motoren vereisen verschillende viscositeitsgraden, afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden en het ontwerp. Met de nieuwe functie kunt u nu specifiek zoeken naar smeermiddelen met de juiste viscositeitswaarde, zoals 5W-30 of 10W-40.

Waarom is dit belangrijk? De juiste viscositeit zorgt ervoor dat de olie onder verschillende temperaturen optimaal smeert. Dit is vooral cruciaal bij extreme hitte of kou, waar verkeerde olie tot schade kan leiden. Voor machines die onder zware belasting draaien of onder uitdagende weersomstandigheden opereren, is het kiezen van de juiste viscositeit essentieel om slijtage te verminderen en de prestaties te optimaliseren.

2. Zoeken op Specificatie

Naast viscositeit is het belangrijk dat een smeermiddel voldoet aan specifieke normen, zoals ACEA of API, of voldoet aan goedkeuringen van fabrikanten zoals Volkswagen, Mercedes-Benz of Volvo. Met de nieuwe specificatiefilter kunnen gebruikers zoeken naar producten die voldoen aan de technische eisen van hun voertuig of machine.

Waarom is dit belangrijk? Elke fabrikant stelt zijn eigen eisen aan smeermiddelen. Door te zoeken op basis van specificaties weet u zeker dat het product niet alleen geschikt is, maar ook geoptimaliseerd voor uw motor of machine. Dit verkleint het risico op schade en verhoogt de betrouwbaarheid van de prestaties.

3. Zoeken op Productgroep

De toevoeging van de mogelijkheid om te filteren op productgroep, zoals motorolie, transmissieolie of hydraulische vloeistoffen, maakt het voor gebruikers eenvoudiger om in één categorie te blijven. Dit is vooral nuttig als u smeermiddelen zoekt voor een specifieke toepassing of als u meerdere producten tegelijk wilt vergelijken.

Waarom is dit belangrijk? Met een breed scala aan producten kan het soms overweldigend zijn om precies te weten welke type olie u nodig hebt. Door te zoeken binnen een productgroep, kunt u sneller het juiste type vinden en ervoor zorgen dat u geen tijd verspilt aan het bekijken van onjuiste categorieën.

Voordelen van de Nieuwe LubeMatch

De verbeterde versie van Shell LubeMatch brengt verschillende voordelen met zich mee:

  • Meer controle: Door de nieuwe zoekfilters kunt u specifieker zoeken naar smeermiddelen die voldoen aan uw precieze behoeften.
  • Snellere resultaten: Gebruikers vinden nu nog sneller het juiste product door de uitgebreide filteropties.
  • Betere prestaties: Door te kiezen voor het product dat het beste aansluit op de viscositeit en specificaties, worden slijtage en onderhoudskosten verminderd en wordt de levensduur van motoren en machines verlengd.

Conclusie

Met de introductie van nieuwe zoekopties in Shell LubeMatch – waaronder het filteren op viscositeit, specificatie en productgroep – wordt het kiezen van het juiste smeermiddel nog eenvoudiger en efficiënter. Waar de tool eerder al een betrouwbare bron was voor productadvies op basis van voertuigtype, biedt het nu extra flexibiliteit om het perfecte product te vinden voor specifieke toepassingen en vereisten. Deze verbeteringen maken Shell LubeMatch onmisbaar voor iedereen die op zoek is naar hoogwaardige smeermiddelen voor voertuigen en machines.

Vlaamse Oliecentrale staat klaar om u verder te ondersteunen bij het gebruik van Shell LubeMatch en al uw vragen over smeermiddelen. Neem gerust contact met ons op voor advies of begeleiding!

Vragen die Lubematch niet kan oplossen?

Neem contact op met onze experts
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn