Vlaamse
Oliecentrale

Gaan voor 100% biologisch afbreekbare producten

Biologisch afbreekbare smeermiddelen hebben de moleculaire eigenschap om biologisch te worden afgebroken (d.w.z. door de werking van biologische organismen). Er hebben belangrijke innovaties plaatsgevonden op het gebied van biologisch afbreekbare producten, wat zich vertaalt in producten die geschikt zijn voor gebruik in ecologisch kwetsbare gebieden en die goed presteren in industriële omgevingen.

Biologisch afbreekbare smeermiddelen zijn zo ver geëvolueerd dat ze kunnen worden gebruikt in bijna elk systeem waarin traditioneel conventionele smeermiddelen worden gebruikt.

Biologisch afbreekbare smeermiddelen zijn ofwel synthetisch (door de mens gemaakt) ofwel afkomstig van plantaardige oliën. Ze worden aanzienlijk sneller afgebroken dan minerale oliën zoals petroleum en reduceren snel tot componenten die gemakkelijker worden afgebroken door natuurlijke micro-organismen.

De keuze van de basisvloeistof is van cruciaal belang voor het vermogen van een smeermiddel of smeervet om biologisch te kunnen worden afgebroken. Over het algemeen zijn minerale oliën minder biologisch afbreekbaar dan esters. Niet alle esters presteren echter even goed, waarbij het estertype en de vertakking verantwoordelijk zijn voor aanzienlijke variaties in de biologische afbreekbaarheid.

Duurzaamheid verbeteren zonder concessie te doen aan prestatie

Shell Naturelle

Shell Naturelle helpt klanten op meer dan één manier om duurzaamheids- en prestatietestniveaus te halen of te overtreffen. Deze portefeuille is technisch goed uitgebalanceerd en biedt bescherming.

Industriële toepassingen voor biologisch afbreekbare producten

In de industrie zijn biologisch afbreekbare smeermiddelen zo ver geëvolueerd dat ze kunnen worden gebruikt in bijna elk systeem waarin traditioneel conventionele smeermiddelen worden gebruikt. Momenteel zijn biologisch afbreekbare smeermiddelen met name relevant in

Meer recentelijk heeft de introductie van kleinere, snellere en efficiëntere apparatuur die met hogere snelheden, temperaturen, spanningen en druk werkt, de trend naar steeds betere prestaties en betere compatibiliteit versneld, waardoor synthetische (biologisch afbreekbare) smeermiddelen van hogere kwaliteit de voorkeur hebben.

Ontdek ons Gamma Naturelle Assortiment.