Vlaamse
Oliecentrale

Ontdek de innovatie van ACEA C6 motorolie

5 August, 24

 . 

Innovatie: ACEA C6

De wereld van motoroliën evolueert constant, gedreven door de behoefte aan betere prestaties en lagere emissies. Een van de nieuwste ontwikkelingen in deze sector is de introductie van de ACEA C6 specificatie. In deze blogpost duiken we dieper in op wat ACEA C6 inhoudt, waarom het belangrijk is, en hoe het zich verhoudt tot andere ACEA specificaties. En als je nieuwsgierig bent naar de beste toepassing van deze specificatie, laten we je kennismaken met Shell Helix Ultra ECT C6 0W-20, de meest geavanceerde motorolie van Shell.

Wat is ACEA C6?

ACEA C6 is een nieuwe specificatie binnen de European Automobile Manufacturers Association (ACEA) normen voor motoroliën, geïntroduceerd in 2021. Deze specificatie is speciaal ontworpen voor moderne, hoog presterende benzine- en dieselmotoren, inclusief motoren met directe injectie en turbochargers. Het biedt verbeterde bescherming tegen Low Speed Pre-Ignition (LSPI) en slijtage van de turbocharger, en helpt bij het schoonhouden van de turbocharger​ (OilSpecifications)​​ (Infineum Insight)​.

Voordelen van ACEA C6

  • Bescherming tegen LSPI: LSPI is een fenomeen dat kan optreden in moderne, direct ingespoten turbocharged benzinemotoren en kan ernstige motorschade veroorzaken. ACEA C6 oliën zijn geformuleerd om dit probleem te minimaliseren.

  • Uitstekende Turbocharger Bescherming: Turbochargers zijn gevoelig voor afzettingen die hun efficiëntie en levensduur kunnen beïnvloeden. ACEA C6 oliën bieden superieure bescherming tegen deze afzettingen, wat zorgt voor betere prestaties en langere levensduur van de turbocharger.

  • Verhoogde Brandstofefficiëntie: Door de lage viscositeit en wrijving van ACEA C6 oliën, dragen ze bij aan een verbeterde brandstofefficiëntie, wat kan leiden tot lagere brandstofkosten en verminderde uitstoot​ (Lubrizol)​​ (F&L Asia)​.

  • Multifuel Compatibiliteit: ACEA C6 oliën zijn geschikt voor een breed scala aan motoren en brandstoftypes, inclusief benzine, diesel, biodiesel, en benzine/ethanol mengsels.

Waarom Kiezen voor Shell Helix Ultra ECT C6 0W-20?

Shell Helix Ultra ECT C6 0W-20 is een van de beste voorbeelden van een olie die voldoet aan de ACEA C6 specificatie. Deze volledig synthetische motorolie maakt gebruik van Shell’s meest geavanceerde technologie om te zorgen voor uitzonderlijke motorprestaties en bescherming. Hier zijn enkele van de kenmerken die Shell Helix Ultra ECT C6 0W-20 onderscheiden:

  • Superieure Reinigingstechnologie: Helpt om de motor schoon te houden en beschermt tegen afzettingen die de prestaties kunnen verminderen.
  • Brandstofbesparing: Biedt tot 4,0% betere brandstofefficiëntie vergeleken met andere oliën.
  • Uitstekende Bescherming tegen Slijtage en Corrosie: Verlengt de levensduur van de motor door oppervlakken te beschermen tegen slijtage en verbranding zuren te neutraliseren​​.

Meer weten over Shell Helix Ultra ECT C6 0W-20? Bezoek onze productpagina voor uitgebreide specificaties en voordelen.

Conclusie

De introductie van ACEA C6 markeert een belangrijke stap in de ontwikkeling van motoroliën die voldoen aan de eisen van moderne motoren. Met verbeterde bescherming, betere prestaties en verhoogde brandstofefficiëntie is ACEA C6 de toekomst van motoronderhoud. En met Shell Helix Ultra ECT C6 0W-20 ben je verzekerd van de beste bescherming en prestaties voor je voertuig. Bezoek onze productpagina voor meer informatie en om te ontdekken hoe deze olie jouw motor kan verbeteren.

Vragen over nieuwe specificaties of motoroliën

Neem contact op met onze experts
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn