Vlaamse
Oliecentrale

Hyundai Rally racen op het hoogste niveau

Shell en Hyundai

Shell en Hyundai zijn al sinds 2005 globale partners, met een globale aftermarket-overeenkomst verspreid over 67 markten wereldwijd. Als Title Sponsor en Technical Partner richt Shell zich op het gezamenlijk behalen van beslissend voordeel in de Hyundai Motorsport terwijl zij op het wereldwijd hoogste rallyniveau racen in de World Rally Championships (WRC).

De WRC-serie vormt de ideale omgeving om de kwaliteit van Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie te demonstreren. Deze reeks speelt zich af in 13 landen en laat de auto’s het tegen elkaar opnemen in extreme omgevingen - van sneeuw en ijs tot gravel en asfalt, bij extreme temperaturen variërend van -30 °C tot +40 °C. Om de resultaten van het team onder deze omstandigheden te optimaliseren zijn betrouwbare producten cruciaal die de motor smeren en beschermen zonder het vermogen of de prestaties te verminderen.

“Sinds we Shell Helix Ultra-motorolie met PurePlus-technologie zijn gaan gebruiken, heeft Shell Hyundai Motorsport geholpen om 1,5 pk extra te ontwikkelen, wat staat voor een gemiddelde van zes seconden voordeel aan het einde van elke rally.” - Michel Nandan, Directeur Hyundai Team.

WRC met Shell en Hyundai Motorsport