Vlaamse
Oliecentrale

Shell Helix Ultra met Pure Plus technology

De Shell PurePlus-technologie is een revolutionair proces dat aardgas omzet in kristalheldere basisolie die vrijwel geen van de onzuiverheden bevat die aanwezig zijn in ruwe olie. Een motorolie bestaat voor ongeveer 75-90% uit basisolie en dus is dit qua samenstelling een belangrijke stap voorwaarts.

De Shell PurePlus-technologie produceert een basisolie met betere prestaties op het gebied van viscositeit, wrijving en verdamping vergeleken met vooraanstaande traditionele basisolie. De olie draagt bij aan een langere levensduur van de motor, vermindert de onderhoudskosten en het olieverbruik. En levert een grotere brandstofbesparing en een schonere motor op.

Waarom heeft Shell Pure Plus Technology ontwikkeld?

De motortechnologie heeft gedurende de laatste jaren wereldwijd enorme ontwikkelingen doorgemaakt en autofabrikanten eisen betere prestaties van motorolie. Daardoor is er binnen de industrie een algemene verschuiving ontstaan naar volsynthetische motorolie (olie met een lagere viscositeit en een consequent hoge kwaliteit). Met deze motorolie kunnen bestuurders het uiterste halen uit de moderne motoren van nu.

Shell is altijd op zoek naar manieren om nieuwe en verbeterde technologieën toe te passen op de samenstelling van onze motorolie. Met een op aardgas gebaseerde technologie, een schoon en zuiver uitgangspunt, heeft Shell onze synthetische smeermiddelen opnieuw uitgevonden en de prestaties van onze producten verbeterd.

Waarom heeft Shell Pure Plus Technology ontwikkeld?

Aardgas omzetten naar een kristalheldere basisolie

Gerelateerd

Vind de juiste olie

Vind de juiste olie

Ontdek Lubematch een handige tool om de juiste olie voor je toepassing te vinden

Verder Lezen
Ontdek het volledige Helix Gamma

Ontdek het volledige Helix Gamma

Een ideale match voor al uw wagens

Verder Lezen