Vlaamse
Oliecentrale

Alles over Shell Gadus S2 V220AC 2

29 April, 24

 . 

Een Vet voor Alle Sectoren

In de wereld van industriële smering speelt vet een cruciale rol in het onderhouden van machines en het verzekeren van hun efficiënte werking. Shell Gadus S2 V220AC 2 is een vet dat door zijn unieke samenstelling en veelzijdigheid in diverse industrieën kan worden toegepast. In deze blogpost verkennen we de eigenschappen van dit vet en de verschillende toepassingsgebieden, met een focus op de industrie, landbouw, en constructie.

Kenmerken van Shell Gadus S2 V220AC 2

Shell Gadus S2 V220AC 2 is een hoogkwalitatief, multifunctioneel vet gebaseerd op een hoge viscositeitsindex minerale olie en een gemengde lithium/calcium zeepverdikker. Het bevat additieven voor extreme druk, anti-slijtage, anti-oxidatie en anti-corrosie, wat het een uitstekende keuze maakt voor zware toepassingen. Het vet is ontworpen om betrouwbare bescherming te bieden in een temperatuurbereik van -20°C tot 130°C, met piektemperaturen tot 140°C. Deze eigenschappen maken het niet alleen robuust, maar ook flexibel inzetbaar in verschillende omgevingen.

Industriële Toepassingen

In de industriële sector is de betrouwbaarheid van machineonderdelen van essentieel belang. Gadus S2 V220AC 2 wordt vaak gebruikt voor de smering van zwaar belaste lagers die werken aan hun maximale capaciteit. Dankzij de extreme druk- en anti-slijtage-eigenschappen van het vet, kunnen machines efficiënt functioneren onder zware belasting zonder tekenen van slijtage. Specifiek in de papierindustrie, waar de omstandigheden variëren van droog tot zeer vochtig, biedt dit vet een constante bescherming tegen corrosie en uitwassen door water, wat cruciaal is voor de levensduur van de apparatuur.

Toepassingen in de Landbouw

De landbouwsector stelt unieke eisen aan smeermiddelen vanwege de blootstelling aan buitenomstandigheden en variabele temperaturen. Voor landbouwmachines zoals tractoren en oogstmachines, die frequent worden blootgesteld aan stof, vuil en water, biedt Gadus S2 V220AC 2 een effectieve bescherming. Het vet zorgt voor een duurzame smering van chassis, naven en lagers en helpt de onderhoudskosten te verlagen door de behoefte aan frequente vervangingen te verminderen.

Constructie Toepassingen

In de bouwsector, waar apparatuur zoals graafmachines en kranen intensief worden gebruikt, is betrouwbare smering essentieel. Gadus S2 V220AC 2 helpt deze zware apparatuur soepel te laten werken door het bieden van een sterke smering onder de meest uitdagende omstandigheden. Zijn uitstekende kleefkracht en waterbestendigheid garanderen dat het vet blijft zitten waar het nodig is, zelfs onder invloed van regen of grondwater. Dit vermindert de noodzaak voor regelmatige herapplicaties en verlengt de levensduur van belangrijke machineonderdelen.

Conclusie

hell Gadus S2 V220AC 2 is een vet dat uitblinkt in diverse toepassingen dankzij zijn robuuste formule en veelzijdigheid. Of het nu gaat om het weerstaan van de zware omstandigheden in de bouw, het bieden van betrouwbare bescherming in de industrie, of het verlengen van de onderhoudsintervallen in de landbouw, dit vet levert prestaties waarop professionals kunnen vertrouwen. Door te investeren in een hoogwaardig product zoals Gadus S2 V220AC 2 kunnen bedrijven hun operationele efficiëntie verbeteren en de levensduur van hun apparatuur aanzienlijk verlengen.

Wil je meer weten over onze smeervetten ?

Neem contact op met onze experts
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn