Vlaamse
Oliecentrale

Voor Transmissie, assen en hydraulische toepassingen

UTTO, STOU en Limited Slip: De Essentie van Transmissieoliën Begrijpen

Binnen de complexe wereld van transmissieoliën komen enkele cruciale termen vaak voor: UTTO, STOU en Limited Slip. Maar wat betekenen ze en wat onderscheidt ze van elkaar?

 • UTTO (Universal Tractor Transmission Oil): Zoals de naam al doet vermoeden, zijn UTTO’s ontworpen voor de specifieke behoeften van tractoren. Ze dienen als multifunctionele oliën die zowel de transmissie als de hydraulische systemen van tractoren smeren als ook de natte remmen. De veelzijdigheid van UTTO’s maakt ze essentieel voor landbouwmachines, waarbij één product meerdere behoeften kan vervullen.

 • STOU (Super Tractor Oil Universal): Ga een stap verder met STOU’s. Deze oliën zijn niet alleen beperkt tot transmissies en hydraulische systemen, maar zijn ook geschikt voor de motor, de eindaandrijving en olie-ondergedompelde remmen. STOU’s zijn de ultieme multitaskers in de wereld van smeermiddelen, waardoor ze een favoriete keuze zijn voor boeren en machineoperators die willen minimaliseren hoeveel verschillende oliën ze op voorraad moeten hebben. Helaas door complexiteit van  moderne motoren kan deze vaak enkel op oudere voertuigen gebruikt worden.

 • Limited Slip: Deze term verwijst naar speciale toevoegingen in smeermiddelen die worden gebruikt in ‘limited slip’-differentiëlen. Ze zorgen ervoor dat de koppelingen in het differentieel soepel werken, voorkomen ongewenste geluiden en zorgen voor een optimale vermogensoverdracht. Voor voertuigen die zware lasten trekken of off-road gaan, zijn smeermiddelen met limited slip-eigenschappen cruciaal.

Spirax S4 TXM & Spirax S6 TXME

UTTO 

(Universal Tractor Transmission Oil)

Wanneer het gaat om de bescherming en efficiëntie van je zware machines, komt Shell’s Spirax-reeks prominent naar voren met haar geavanceerde Universal Tractor Transmission Oils (UTTO’s). Maar welke past het beste bij jouw behoeften? Laten we de kenmerken en voordelen van Spirax S4 TXM en Spirax S6 TXME onder de loep nemen.

 • Spirax S4 TXM: Een robuuste UTTO-formulering ontworpen voor de meest veeleisende landbouwtoepassingen. Deze olie biedt superieure bescherming voor tractor transmissies, hydraulische systemen en olie-ondergedompelde remmen. De veelzijdigheid van S4 TXM zorgt ervoor dat je tractor soepel en efficiënt blijft werken, zelfs onder zware omstandigheden.

 • Spirax S6 TXME: Deze UTTO neemt de kwaliteit en bescherming naar een hoger niveau. Volledig synthetisch, het belooft een langere levensduur en minder slijtage, vooral in extreme omgevingen. Wat S6 TXME echt onderscheidt, is de energiebesparende focus. Door de wrijving in transmissies en hydraulische systemen te minimaliseren, draagt het bij aan brandstofefficiëntie en lagere bedrijfskosten.

Of je nu op zoek bent naar beproefde veelzijdigheid met Spirax S4 TXM of geavanceerde prestaties en energie-efficiëntie met Spirax S6 TXME, Shell’s Spirax-reeks biedt de perfecte oplossing voor je tractor en zware machines. Bescherm je investering en maximaliseer je efficiëntie met de juiste keuze uit de Spirax-lijn.

Spirax S3 ALS

Limited Slip differentiëlen

In de voortdurende zoektocht naar geoptimaliseerde voertuigprestaties speelt Shell’s Spirax S3 ALS een cruciale rol. Deze speciaal geformuleerde olie is ontworpen om de werking van zowel limited slip differentiëlen als gewone differentiëlen te verbeteren.

Waarom kiezen voor Spirax S3 ALS?

 1. Voor Limited Slip Differentiëlen: Limited slip differentiëlen vereisen een specifieke behandeling en Spirax S3 ALS heeft de juiste samenstelling. Het voorkomt ongewenste slip en zorgt voor een soepele koppeloverdracht, waardoor de bestuurder een verbeterde controle en tractie ervaart, vooral op gladde oppervlakken.

 2. Voor Gewone Differentiëlen: Hoewel het is geoptimaliseerd voor limited slip systemen, schittert Spirax S3 ALS evenzeer in gewone differentiëlen. Het biedt een stabiele smering, minimaliseert slijtage en zorgt voor een naadloze werking.

 3. Brede Inzetbaarheid: Of je nu rijdt met een limited slip of een gewoon differentieel, deze olie is flexibel genoeg om aan beide behoeften te voldoen, waardoor de noodzaak voor meerdere oliën in je garage wordt geëlimineerd.

Kies voor Shell Spirax S3 ALS als je op zoek bent naar een geoptimaliseerd smeermiddel dat zowel de prestaties van limited slip differentiëlen als die van gewone differentiëlen maximaliseert. Profiteer van de technologische vooruitgang van Shell en geef je voertuig de beste behandeling die het verdient.

Spirax S3 T & Spirax S4 TX

STOU (Super Tractor Oil Universal)

In het tijdperk van gespecialiseerde oliën en smeermiddelen, is het vinden van een all-in-one oplossing voor oudere tractoren een zegen. Met Shell’s Spirax S3 T en S4 TX is die zoektocht voorbij. Ontworpen als Super Tractor Oil Universal (STOU), brengen deze producten gemoedsrust voor eigenaren van oudere tractoren die een multifunctionele olieoplossing nodig hebben.

Waarom kiezen voor Spirax S3 T & S4 TX?

 1. Multifunctionele Formulering: Voor oudere tractoren die dezelfde olie gebruiken voor motor, transmissie en hydrauliek, bieden deze STOU’s een naadloze oplossing. Met slechts één product worden alle kritieke systemen van je tractor beschermd en gesmeerd.

 2. Ouderwetse Machines, Moderne Bescherming: Ondanks dat ze zijn geformuleerd voor oudere modellen, zijn Spirax S3 T en S4 TX doordrenkt met moderne technologie. Dit garandeert een minimale slijtage, uitstekende thermische stabiliteit en optimale prestaties, zelfs onder zware belasting.

 3. Kies wat bij je past: Terwijl Spirax S3 T bekend staat om zijn robuuste en betrouwbare karakter, gaat Spirax S4 TX nog een stap verder met geavanceerde additieven die een nog langere levensduur en betere bescherming bieden.

Als je een trotse eigenaar bent van een oudere tractor en op zoek bent naar de ideale olie die alles aankan, dan zijn Shell Spirax S3 T en S4 TX de oplossingen die je nodig hebt. Geef je tijdloze machines de moderne zorg die ze verdienen.

Niet gevonden wat je zocht stel je vraag aan onze experts

Wij staan je bij in al je vragen over smering . Van Olie, vetten tot filters en olie sensoren