Vlaamse
Oliecentrale

De voordelen van synthetische motorolie voor mobiele compressoren en stroomgroepen

5 May, 23

 . 

Shell Rimula R6 : de synthetische motorolie voor een langere levensduur van uw mobiele compressoren en stroomgroepen

Als u op zoek bent naar manieren om de levensduur van uw mobiele compressoren en stroomgroepen te verlengen en uw onderhoudskosten te verlagen, kan de overstap naar een synthetische motorolie een goede optie zijn. Synthetische motoroliën, zoals de Shell Rimula R6 Reeks, bieden uitstekende bescherming tegen slijtage, oxidatie en afzettingen, wat kan bijdragen aan een langere levensduur van de motor en de compressoren.

Bovendien bieden synthetische motoroliën, zoals de Shell Rimula R6 reeks, aanzienlijk langere service-intervallen dan minerale motoroliën. Dit betekent dat u minder vaak olie hoeft te vervangen, wat kan leiden tot lagere onderhoudskosten, minder downtime en een hogere productiviteit.

Ecologische Impact

Een ander voordeel van de overstap naar een synthetische motorolie is de verminderde ecologische impact. Synthetische motoroliën hebben doorgaans een lagere viscositeit dan minerale motoroliën, wat kan leiden tot een verminderd brandstofverbruik en dus een vermindering van de CO2-uitstoot. Als ook een langere levensduur van de katalysator en de roetfilter componenten.

Transitie begeleiden

Bij de Vlaamse Oliecentrale kunnen we u begeleiden bij het hele project van de overstap naar een synthetische motorolie. We kunnen u adviseren over welke synthetische motorolie het beste bij uw specifieke toepassingen past en welke service-intervallen het meest geschikt zijn voor uw apparatuur. We kunnen ook regelmatige analyses van uw olie en machines uitvoeren om de prestaties te monitoren en eventuele problemen vroegtijdig te detecteren en op te lossen.

Total cost of Ownership

Bij de overstap naar een synthetische motorolie is het ook belangrijk om te kijken naar de totale kosten van eigendom (TCO). Hoewel synthetische motoroliën doorgaans duurder zijn dan minerale motoroliën, kan de verlengde levensduur van de machines en de langere service-intervallen bijdragen aan een verlaging van de TCO.

 

Bovendien biedt de overstap naar een synthetische motorolie de mogelijkheid om met analyses meer gegevens over uw machines te verzamelen. Door regelmatige analyses uit te voeren, kunnen we de conditie van de olie en de machines monitoren en eventuele problemen vroegtijdig detecteren en oplossen. Dit kan helpen om de levensduur van uw machines verder te verlengen en uw operationele kosten te verlagen.

Conclusie

Kortom, de overstap naar een synthetische motorolie kan tal van voordelen bieden, zoals een langere levensduur van uw machines, een vermindering van de onderhoudskosten, een verminderde ecologische impact en meer gegevens over uw machines. Bij de Vlaamse Oliecentrale kunnen we u begeleiden bij het hele project en u helpen bij het behalen van de vooropgestelde doelstellingen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn