Vlaamse
Oliecentrale

New! Rimula R7 series.

23 January, 23

 . 

De laatste nieuwe technologie voor de recentste zware dieselvoertuigen

 

 

Shell Rimula R7 AD 5W-30: brandstofbesparende motorolie met synthetische basisolie-technologie

Shell Rimula R7 AD 5W-30 is een motorolie die speciaal is ontworpen voor de meest recente motortechnologie. De olie is voorzien van een “Low-SAPS”, hoog presterende efficiënte additieventechnologie, waardoor een verbeterde brandstofbesparing en emissievoordelen worden bereikt. Bovendien is de beschermende werking van de olie versterkt door toepassing van synthetische basisolie-technologie. Dit vermindert de wrijving van de motor aanzienlijk, waardoor langere onderhoudsintervallen mogelijk zijn.

Belangrijkste kenmerken en voordelen

Een van de belangrijkste voordelen van Shell Rimula R7 AD 5W-30 is de verbeterde brandstofbesparing. Door de lagere HTHS (High Temperature High Shear) viscositeit (lage HTHS) biedt deze olie verbeterde brandstofverbruik, waarmee brandstofkosten worden bespaard, zonder afbreuk te doen aan de duurzaamheid en de bescherming tegen slijtage. Het product voldoet aan de Daimler MB 228.61-specificatie voor een verbeterd brandstofverbruik.

Een ander belangrijk voordeel is de compatibiliteit met uitlaatgas-nabehandelingssystemen. De “low-ash” formulering van de olie helpt vervuiling en vergiftiging van uitlaatgas-nabehandelingssystemen te voorkomen. Hierdoor blijven de motoren langer aan strenge uitlaatgas-emissie-eisen voldoen en behouden ze een minimaal brandstofverbruik.

Shell Rimula R7 AD 5W-30 helpt ook besparen op onderhoud. De olie voldoet aan de vereisten voor verlengde olieverversingsintervallen van de nieuwste Euro 6-motoren. Hiermee kunnen wagenparkbeheerders de onderhoudsschema’s en -intervallen optimaliseren en de onderhoudskosten verlagen.

Tot slot zorgt de unieke additieventechnologie van Shell Rimula R7 AD 5W-30 voor zuigerreinheid op het hoogste niveau, wat essentieel is voor een lange levensduur van de motor.

Specificaties

CES 20087, Detroit Fluids Specification (DFS) 93K223 en MB-goedkeuring 228.61.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn