Vlaamse
Oliecentrale

Bij de Vlaamse Oliecentrale gaan wij veel verder dan enkel het leveren van olie. Wij denken mee, zijn begaan met u productieproces, uw beheer van uw machines, geven opleidingen op maat. Olie vormt voor ons enkel een onderdeel uit een heel breed gamma aan diensten.

Total Cost of ownership

De impact van correct smeren op de TCO (Total Cost of Ownership) wordt bij veel bedrijven nog onderschat.
Als we naar het totale onderhoudsbudget kijken vormen de smeermiddelen vaak maar een heel klein onderdeel van het totale onderhoudsbudget maar hebben zij vaker een veel grotere invloed op u productieproces dan oorspronkelijk gedacht.

Welke componenten zijn hiervoor belangrijk?

De totale kost van smeermiddelen en vetten

De totale kosten van de juiste onderhouds-en bedrijfsprocessen

De mogelijke kostenstijging als gevolg van onjuiste selectie van smeermiddelen

De mogelijke verkorting van de levensduur van componenten als gevolg van slecht onderhoud.

De potentiële stijging van de kosten door productieverlies en uitval van apparatuur

Andere variabele kosten met betrekking tot smering en smeerbeheer zoals lekken, hantering/dosering, administratie, training en andere...

Wat betekent een goed smeerbeheer?

Effectief smeerbeheer is essentieel om potentiële besparingen op de totale eigendomskosten te realiseren. Het helpt waarde te leveren, van verbeterde productiviteit en verlaging van het smeermiddelverbruik tot onderhouds- en bedrijfskosten. Kortom, beter smeerbeheer leidt uiteindelijk tot een hogere efficiëntie en minder stilstand van de apparatuur. 

Dit zijn de 4 essentiële principes

01

Juiste opslag en behandeling

Het smeermiddel moet onder de juiste omstandigheden worden bewaard en op de juiste manier worden behandeld om verontreiniging te voorkomen en de belangrijkste kenmerken ervan te behouden.

02

Juiste plaats en tijd

Om ervoor te zorgen dat de olie of het vet het juiste oppervlak bereikt, moeten ze op het juiste moment worden aangebracht en met de juiste frequentie worden vervangen. Vertragingen kunnen leiden tot versnelde slijtage van de apparatuur en dus tot meer kosten.

03

Juiste hoeveelheid & controle

De juiste hoeveelheid oliën of vetten moet worden aangebracht en bijgevuld om bewegende delen effectief te beschermen. Regelmatige bemonstering en analyse zorgen ervoor dat de oliën of vetten geschikt blijven voor het beoogde doel en helpen bij het vaststellen van vroege indicaties van prestatieproblemen met de apparatuur.

04

Juiste mensen

De competentie van degenen die apparatuur smeren, kan de positieve impact ervan enorm beïnvloeden, vooral als het gaat om het zorgen voor de juiste opslag, timing, hoeveelheden en monitoringpraktijken.