Vlaamse
Oliecentrale

Scuderia Ferrari

Shell en Ferrari

Shell Helix Ultra verzorgt, beschermt en koelt de krachtbron van Scuderia Ferrari. Dit team wordt beschouwd als een van de meest succesvolle in de geschiedenis van de Formula One™, het merk als een van de meest iconische ter wereld. Shell Helix Ultra is een onmisbaar onderdeel van het Innovation Partnership met Ferrari zowel op het circuit als op de weg.

De smeermiddelen in de hoogwaardige racemotoren van Scuderia Ferrari delen zelfs veel bouwblokken (basisoliën en additieven) met de Shell Helix Ultra met PurePlus-technologie die beschikbaar is voor klanten die wereldwijd op de weg rijden. Bovendien is elke GT-sportauto die de Ferrari-fabriek verlaat, gevuld met Shell Helix Ultra synthetische motoroliën.

“De belasting van een Formule 1-motor is uitzonderlijk hoog. Elke keer weer moet hij op zijn allerbest presteren en hij moet meerdere races meegaan. Shell Helix Ultra zorgt zowel voor de bescherming als voor de prestaties die we hiervoor nodig hebben op het circuit.” - Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari-coureur.

Shell en Scuderia Ferrari een innovatieve partnership
van meer dan 60 jaar.

Shell heeft al meer dan 60 jaar een langdurige samenwerking met Ferrari. In deze korte film krijgt u een kijkje achter de schermen van het innovatiepartnerschap aan het werk en ziet u hoe de R&D-programma’s van Shell helpen bij de ontwikkeling van brandstoffen en smeermiddelen voor de Scuderia Ferrari en de gewone weggebruiker. De film bevat ook optredens van Ferrari-oprichter Enzo Ferrari en Scuderia Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen.