Vlaamse
Oliecentrale

Shell Coolants

23 January, 23

 . 

Waarom zijn koelvloeistoffen belangrijk?

Koelvloeistoffen spelen een essentiële rol bij het beschermen van motoren tegen oververhitting en het voorkomen van schade aan het koelsysteem door corrosie, schaling en sedimentophoping. Het gebruik van slechte kwaliteit koelvloeistoffen kan echter leiden tot warmteoverdrachtsproblemen en corrosie die kunnen resulteren in dure uitval en onderdelenstoringen.

Uitstekende warmteoverdracht

Warmteoverdracht is de belangrijkste functie van een koelvloeistof, en Shell-koelvloeistoffen bieden verbeterde warmteoverdrachtseigenschappen door het gebruik van organische additieve technologie (OAT) in hun formuleringen. Met een Shell-koelvloeistof is uw motor goed beschermd tegen oververhitting, waardoor het een betrouwbare keuze is voor wagenparken en voertuigen van alle vormen en maten, van stadsauto’s tot mijnbouwmachines.

Waarom Shell-koelvloeistoffen gebruiken?

Shell levert al decennialang continu koelvloeistoffen en is daarom een vertrouwde keuze voor koelsysteembescherming. De koelvloeistoffen in hun portfolio zijn geformuleerd om te voldoen aan de extreme prestatie-eisen van moderne motoren. Ze bieden uitstekende warmteoverdracht, uitstekende bescherming en een lange levensduur, wat helpt de kosten van voertuigbezit te verlagen.

Uitstekende bescherming

Shell-koelvloeistoffen bieden uitstekende bescherming tegen bevriezing van het koelsysteem en helpen de levensduur van de waterpomp te verlengen. Ze zijn geformuleerd om componenten te beschermen die aluminium, ijzer, staal, koper, messing en andere metalen bevatten, en om putvorming op waterpompen door cavitatie en erosie te voorkomen.

Lange levensduur

Shell Coolant Longlife Plus, Shell COOLANT Longlife en Shell COOLANT Extra gebruiken OAT voor corrosiebescherming en verbeterde warmteoverdracht. Aangezien corrosiebescherming alleen wordt geboden op de gebieden waar het nodig is, worden de corrosieremmers veel langzamer uitgeput dan die in conventionele koelvloeistoffen, waardoor de noodzaak voor aanvullende koelmiddeladditieven wordt geëlimineerd. Dit maakt ze een betrouwbare keuze met een lange levensduur, waardoor de noodzaak voor kostbaar onderhoud wordt verminderd.

Shell Coolant Longlife Plus, Shell COOLANT Longlife, Shell COOLANT Extra en Shell Coolant Essential voldoen aan de hoogste normen in de industrie en bieden een reeks bescherming tegen corrosie, waterpomp cavitatie en erosie. Door te kiezen voor Shell-koelvloeistoffen weet u zeker dat u een hoogwaardig product gebruikt dat uitstekende prestaties en

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn