Vlaamse
Oliecentrale

Shell Tellus S4

Shell Tellus S4 VE de ultieme hydraulische olie

Een revolutionaire stap in de wereld van geavanceerde hydraulische vloeistoffen voor de moderne industriële behoeften.

De belangrijkste kenmerken van Tellus S4 VE

Gas-to-Liquids technologie voor sublieme thermische en oxidatieve stabiliteit

Shell Tellus S4 VE: De Toekomst van Geavanceerde Hydraulische Oliën

De industriële wereld verandert voortdurend, waarbij de behoeften en eisen aan hydraulische vloeistoffen steeds verder evolueren. Shell Tellus S4 VE, ontwikkeld op basis van geavanceerde technologie, beantwoordt die uitdaging met enkele opmerkelijke voordelen die het onderscheidt van traditionele minerale oliën zoals de Tellus S2 en S3 series.

Hoge VI Index en Homogene Moleculen: Energie-efficiëntie Opgelost

Een van de meest opvallende kenmerken van Shell Tellus S4 VE is de hoge viscositeitsindex (VI). Deze hoge VI, gecombineerd met zijn homogene moleculaire structuur, zorgt voor een uitzonderlijke temperatuurstabiliteit. Dit betekent dat de olie effectief kan functioneren over een breder temperatuurbereik zonder dat de viscositeit significant verandert.

Wat betekent dit voor industriële gebruikers? Het biedt de mogelijkheid om met een lagere viscositeit te werken, zonder in te boeten aan bescherming. Door te kiezen voor een vloeistof met een lagere viscositeit, kan de wrijvingscoëfficiënt in het hydraulische systeem verminderd worden, wat direct resulteert in energiebesparingen.

Snelle Ontluchting: Vermindering van Cavitatie en Schuim

Luchtbellen en schuim in een hydraulisch systeem zijn niet alleen een teken van inefficiëntie, maar kunnen ook leiden tot beschadiging van componenten door cavitatie. Shell Tellus S4 VE pakt dit probleem aan met een uitstekend ontluchtingsvermogen, waardoor de vorming van luchtbellen en schuim wordt verminderd en de levensduur van de pomp wordt verlengd.

Superieure Anti-Slijtage en Oxidatie Stabiliteit

Naast energie-efficiëntie legt Tellus S4 VE ook nadruk op de levensduur van de apparatuur. Dankzij zijn geavanceerde formule biedt het een uitzonderlijke bescherming tegen slijtage, waardoor de apparatuur langer meegaat en onderhoudskosten worden verminderd. Bovendien zorgt de indrukwekkende oxidatiestabiliteit ervoor dat de olie langer meegaat, zelfs onder extreme bedrijfsomstandigheden.

Vergelijking met Minerale Oliën: Tellus S2 en S3

Hoewel de Tellus S2 en S3 reeksen betrouwbare prestaties leveren binnen hun domein, worden ze overtroffen door de technologische voordelen van de S4 VE. Waar minerale oliën zoals S2 en S3 beperkt zijn in hun oxidatiestabiliteit en temperatuurbereik, biedt de S4 VE superieure prestaties op beide fronten dankzij zijn synthetische basis en geavanceerde additievenpakket.

Shell Tellus S4 VE 32

Shell Tellus S4 VE 32

Toepassingen voor de moderne industrie

 • Industriële hydraulische systemen: Geoptimaliseerd voor toepassingen die een constante prestatie vereisen ondanks externe schommelingen.

 • Belangrijkste kenmerken: alle bovenstaande voordelen en specifiek de Gas-to-Liquids technologie en superioriteit in het beheer van diverse temperaturen.

 • Voordelen: Verhoogde operationele efficiëntie en verminderde energiekosten.

Product fiche
Shell Tellus S4 VE 46 & 68

Shell Tellus S4 VE 46 & 68

Perfect voor zwaardere toepassingen

 • Mobiele en industriële hydraulische apparatuur: Ideaal voor machines die worden blootgesteld aan veranderlijke weersomstandigheden en zware belastingen.

 • Belangrijkste kenmerken: alle bovenstaande voordelen en specifiek de Gas-to-Liquids technologie en superioriteit in het beheer van diverse temperaturen.

 • Voordelen: Langdurige bescherming, zelfs in de meest veeleisende omstandigheden en vermindering van het algemene energieverbruik.

Product fiche

Samengevat, de unieke voordelen van Tellus S4V

 De Ultieme Technologie en Prestaties

 1. Concluderend: De Unieke Voordelen van Shell Tellus S4 VE: In een steeds evoluerende industriële wereld waar de vraag naar efficiëntie en betrouwbaarheid van machines toeneemt, positioneert Shell Tellus S4 VE zich als dé toonaangevende hydraulische olie voor de toekomst. Deze olie brengt niet alleen voordelen op tafel die zijn voorgangers overtreffen, maar doet dit ook op een manier die milieuverantwoordelijk en kosteneffectief is.
 2. Superieure Thermische Prestaties: Dankzij de GTL-technologie (Gas-To-Liquid) binnen de Tellus S4 VE serie, ervaren gebruikers een ongeëvenaarde thermische en oxidatieve stabiliteit. Dit zorgt ervoor dat machines langer en efficiënter draaien, waardoor onderhoudskosten en downtime aanzienlijk verminderd worden.
 3. Uitmuntende Temperatuurprestaties: De Shell Tellus S4 VE hydraulische oliën zijn met precisie geformuleerd om in een breed scala van temperaturen consistent te presteren. Dit betekent dat, ongeacht de externe omstandigheden, je kunt vertrouwen op de Tellus S4 VE serie om je hydraulische systemen soepel en efficiënt te laten draaien.
 4. Maximale Betrouwbaarheid: De geavanceerde formulering van Shell Tellus S4 VE garandeert dat systemen beschermd zijn tegen voortijdige slijtage, storingen en andere ongeplande uitval. Hierdoor kunnen bedrijven met vertrouwen opereren, wetende dat hun hydraulische systemen in de beste handen zijn.

Met al deze kenmerkende voordelen is het duidelijk dat Shell Tellus S4 VE niet zomaar een hydraulische olie is; het is een investering in de toekomst van je machines en je bedrijf. Het kiezen voor deze olie betekent kiezen voor superieure prestaties, maximale betrouwbaarheid en een ongeëvenaarde efficiency.

Ontdek samen met ons wat Shell Tellus voor u kan beteken

Wij bespreken graag met u uw persoonlijke case voor jouw bedrijfstoepassing om ze tot de ideale oplossing te komen

Beschikbare viscositeiten: ISO VG 32, ISO VG 46, ISO VG 68

 

Specificaties:

 • Denison Hydraulics (HF-0, HF-1, HF-2)
 • Fives Cincinnati P-70 (ISO 46)
 • Eaton Vickers (Brochure 694)
 • ISO 11158 (HM vloeistoffen)
 • ISO 32-68
 • Arburg (spuitgietmachines)
 • ASTM D6158 (HM vloeistoffen)
 • Bosch Rexroth RD 90220-01 (2011), 
 • DIN 51524 Part 2 HLP type
 • Swedish Standard
 • Bosch RDE 90245
 • Eaton E-FDGN-TB002-E
 • GB 11118.1-2011 L-HV
 • GB/T 33540.4-2017
 • GB 11118.1-2011 L-HS
 • JCMAS P 041:2004 Normale temperatuur en lage temperatuur

Gemiddelde Eigenschappen

Viscositeitsindex (VI)  DIN ISO 2909164 -165
 ‘Shear’ stabiliteit @100°C na
5000 N/ 60°C/
20 hrs.
%verlies
  CEC L45-A-993 tot 10.5
Vlampunt  °C ASTM D92250 tot 260
Stolpunt 0°C ISO 3016-54 °C tot -40 °C
Brookfield Viscositeit @-25°CcPASTM D29831570 tot 9500
Dichtheid @15°Ckg/m3ISO 12185832 tot 844
Doorslagspanning kV minimum ASTM D87735
Kopercorrosie (3u @100
°C)
 ISO 21601
Schuimvorming eigenschappen Sequences I,II,III
Tendens/Stabiliteit
ml/ml
 ASTM D89230/0