Vlaamse
Oliecentrale

Shell Tellus S2 Hydraulische oliën

De toonaangevende standaard keuze voor hoogwaardige hydraulische systemen

De belangrijkste kenmerken Van Tellus S2

Verlengde olielevensduur

 • Technologie: Dankzij Shell’s unieke gepatenteerde technologie, die gebruik maakt van ‘Group II’ basisoliën, bieden Tellus S2 MX en VX oliën uitstekende thermische en chemische stabiliteit.
 • Voordeel: Deze stabiliteit minimaliseert sludgevorming, waardoor de frequentie van olieverversing wordt verminderd. Dit leidt tot lagere onderhoudskosten en langere bedrijfstijden van de apparatuur.

Extra bescherming tegen slijtage

 • Testresultaten: De oliën hebben uitstekende prestaties geleverd in een reeks pomp- en slijtagetests, zoals de Denison T6H20C en Vickers 35VQ25 tests.
 • Voordeel: Deze resultaten tonen aan dat de slijtage van cruciale componenten van het hydraulische systeem aanzienlijk wordt verminderd, wat leidt tot een langere levensduur van de apparatuur.

Behoud van systeemefficiëntie

 • Viscositeitstabiliteit: Bevat hoogwaardige ‘shear’ stabiele viscositeitverbeteraars die ervoor zorgen dat er minimale variatie is in de vloeistofeigenschappen gedurende de hele olielevensduur.
 • Filtratie: Uitmuntende filtreerbaarheid en geringe neiging tot schuimvorming zorgen voor een verbetering van het rendement van hydraulische systemen.
 • Water- en luchtafscheiding: Snelle water- en luchtafscheiding minimaliseert het risico op corrosie en roestvorming in vochtige omstandigheden, en verhoogt de efficiëntie van de hydraulische krachtoverbrenging.

Uitzonderlijke thermische en chemische stabiliteit

 • Stabiliteit in extreme omstandigheden: De oliën behouden hun chemische integriteit zelfs onder hoge temperaturen en mechanische stress, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen die onderhevig zijn aan variërende temperaturen en zware bedrijfsomstandigheden.
 • Corrosieweerstand: Ze zijn chemisch zeer stabiel, zelfs in aanwezigheid van water, wat het risico op corrosie en roestvorming vermindert.
Shell Tellus S2 MX

Shell Tellus S2 MX

Algemene toepassingen

 • Industriële hydraulische systemen: Specifiek ontworpen voor gestandaardiseerde industriële toepassingen waar een hoog niveau van thermische en oxidatieve stabiliteit vereist is.

Belangrijkste kenmerken

 • Alle bovengenoemde kenmerken : Verlengde olielevensduur, Extra bescherming tegen slijtage, Systeemefficiëntie en uitzonderlijke thermische en chemische stabiliteit.
 • Zonder VI Improvers: Dit product is geformuleerd zonder viscositeitsindex (VI) verbeteraars. voor meer constentie in toepassingen met micro ventielen.

Voordelen

 • Stabiliteit: biedt uitstekende thermische en oxidatieve stabiliteit, wat resulteert in een langere levensduur van zowel de olie als de hydraulische componenten.
 • Betrouwbaarheid: De MX-versie is ideaal voor toepassingen waar betrouwbaarheid en consistentie van prestaties cruciaal zijn, maar waar de variabiliteit in temperatuur en druk relatief beperkt is.
Product fiche
Shell Tellus S2 VX

Shell Tellus S2 VX

Algemene toepassingen

 • Mobiele en Buiten Hydraulische systemen: Speciaal ontwikkeld voor gebruik in mobiele apparatuur en buiten toepassingen die onderhevig zijn aan sterk wisselende temperaturen.

Belangrijkste kenmerken

 • Alle bovengenoemde kenmerken : Verlengde olielevensduur, Extra bescherming tegen slijtage, Systeemefficiëntie en uitzonderlijke thermische en chemische stabiliteit.
 • VI Improvers: De VX-versie bevat speciale VI verbeteraars die het product meer veelzijdig maken bij variërende temperaturen en werkomstandigheden.

Voordelen

 • Veelzijdigheid: De olie heeft een hoge viscositeitsindex en is daardoor uitstekend geschikt voor gebruik onder extreme temperatuurschommelingen.
 • Betrouwbare Prestaties: De VI verbeteraars zorgen ervoor dat de olie een consistentie behoudt, zelfs onder de meest onvoorspelbare en veeleisende omstandigheden.
Product fiche

Samengevat de uniek voordelen van Tellus S2

Unieke Voordelen

 1. Langere Onderhoudsintervallen: Shell’s unieke gepatenteerde technologie biedt betere thermische en chemische stabiliteit, waardoor u minder vaak olie hoeft te verversen in vergelijking met andere standaard hydraulische olieën.

 2. Breder Temperatuurbereik: Vooral de Shell Tellus S2 VX is geformuleerd om te presteren over een breder temperatuurbereik dan vergelijkbare producten van concurrenten.

 3. Verbeterde Systeemefficiëntie: De hoogwaardige ‘shear’ stabiele viscositeitverbeteraars in Shell Tellus S2 VX minimaliseren variatie in vloeistofeigenschappen, waardoor het hydraulisch systeem efficiënter functioneert dan bij gebruik van concurrerende oliën.

 4. Extra Bescherming Tegen Slijtage: Onafhankelijke tests tonen aan dat Shell Tellus S2 oliën uitmuntende bescherming bieden tegen slijtage, wat bijdraagt aan een langere levensduur van systeemcomponenten vergeleken met andere merken.

Ontdek samen met ons wat Shell Tellus voor u kan beteken

Wij bespreken graag met u uw persoonlijke case voor jouw bedrijfstoepassing om ze tot de ideale oplossing te komen