Shell Helix-motoroliën

Shell Helix-motoroliën zijn ontwikkeld om aan uw behoeften te voldoen – onder alle rijomstandigheden. Wij hebben de uitgebreide kennis van Shell in olieontwikkeling in elk aspect van de Shell Helix-formule gestoken – van de basisolietechnologie tot en met het selecteren en mengen van additieven. Van volsynthetische Shell Helix Ultra-motoroliën die onovertroffen bescherming bieden tegen sludge en slijtage tot premium multigrade motoroliën voor gebruik onder normale rijomstandigheden: de reeks Shell Helix-motoroliën bevat een geschikte olie voor elke motor.

De Shell PurePlus Technology is een revolutionair proces dat aardgas omzet in kristalheldere basisolie.

Motorolie uit aardgas

De voertuigen van nu hebben een motorolie nodig die gelijke tred houdt met de steeds veranderende eisen en meer doet om de prestaties te verbeteren en de levensduur van de motor te verlengen. Daarom heeft Shell een compleet nieuwe manier ontwikkeld, met aardgas als uitgangspunt, om basisolie te produceren; het hoofdbestanddeel van motorolie.

Shell PurePlus Technology

De Shell PurePlus Technology is een revolutionair proces dat aardgas omzet in kristalheldere basisolie die vrijwel geen van de onzuiverheden bevat die aanwezig zijn in ruwe olie. Een motorolie bestaat voor ongeveer 75-90% uit basisolie en dus is dit qua samenstelling een belangrijke stap voorwaarts.

De Shell PurePlus Technology produceert een basisolie met betere prestaties op het gebied van viscositeit, wrijving en verdamping vergeleken met vooraanstaande traditionele basisolie. De olie helpt te zorgen voor een langere levensduur van de motor, minder onderhoudskosten en olieverbruik, een grotere brandstofbesparing en een schonere motor.