Blog

Motorolie voor transport kopen: waar moet ik op letten?

De juiste motorolie kopen voor transport hangt van heel wat verschillende factoren af. Omdat elke situatie anders is, zijn er een paar cruciale zaken waar je rekening mee moet houden vooraleer je een keuze maakt. Onderaan dit artikel vertellen we meer over de voordelen van een specifieke Low-SAPS motorolie: de Shell Rimula R6 LME Plus.

Lees het artikel


Roetfilter, Adblue en EGR: het voordeel van nabehandelingssystemen

Een nabehandelingssysteem oftewel Automatic Thermal Desorber (ATD) vermindert de uitstoot van (zwaar) transport. Dat zorgt ervoor dat je blijft voldoen aan de geldende emissienormen, maar ook dat je verbruik naar beneden gaat. In dit artikel behandelen we diverse nabehandelingssystemen: een roetfilter, EGR, Adblue.

Lees het artikel


Hoe kies ik de juiste hydraulische olie?

Hydraulische olie is essentieel voor een efficiënte werking van hydraulische systemen in de industrie. Met behulp van het juiste smeermiddel gaan machines zo lang mogelijk mee en komt hun performantie niet in het gedrang. In dit artikel gaan we dieper in op hydraulische olie: hoe maak je de juiste keuze?

Lees het artikel


Oliefiltratie: het belang voor de industrie

Machines en industriële toepassingen die olie gebruiken als smeermiddel hebben baat bij een degelijke filtratie. In dit artikel gaan we dieper in op deze kwestie: waarom is oliefiltratie zo belangrijk, wat zijn de nadelen wanneer oliefiltratie niet fatsoenlijk gebeurt en hoe kan je de filtratie afstemmen op de noden van je machines?

Lees het artikel


Olie en smeermiddelen voor industrie: de mogelijkheden

Om je onderneming letterlijk vlot te laten lopen, zijn kwaliteitsvolle oliën en smeermiddelen van essentieel belang. In dit artikel gaan we dieper in op alle mogelijkheden voor industrie, en hoe de service van de Vlaamse Oliecentrale je complete ontzorging oplevert!

Lees het artikel


Smeermiddelen voor transport: maak de beste keuze

Zware voertuigen als bussen en vrachtwagens hebben specifieke en hoogstaande smeermiddelen nodig. Niet voor niets worden er hoge eisen gesteld qua levensduur, brandstofbesparing en anti-slijtage. We geven in dit artikel een overzicht van alle zaken die belangrijk zijn voor de transportsector en wat de Vlaamse Oliecentrale doet om in alle noden te voorzien.

Lees het artikel


Motorolie en vrachtwagens: invloed op het brandstofverbruik

Vrachtwagens leggen heel het jaar door stevige afstanden af. Daarbij verbruiken ze heel wat brandstof en onderhoudsproducten. Motorolie is daarin een hele belangrijke factor. Motorolie smeert, beschermt, reinigt en koelt je motor. Zo zorgt het ervoor dat de motoren van je vrachtwagens minder snel beschadigd raken, om zo kostbare reparaties te vermijden.

Lees het artikel


Euronormen voor vrachtwagens en transport

Als transportbedrijf is het belangrijk om steeds op de hoogte te zijn van de geldende Euronormen voor vrachtwagens. Daarom geven we in dit artikel een duidelijk overzicht van de huidige normen per type vrachtwagen en motor.

Lees het artikel


Smeermiddelen voor transport: beperk uitstoot en brandstofverbruik

Zware voertuigen als bussen en vrachtwagens hebben specifieke en hoogstaande smeermiddelen nodig. Niet voor niets worden er hoge eisen gesteld qua levensduur, brandstofbesparing en anti-slijtage. Maar al te vaak merken we dat bedrijven in de problemen komen door het gebruiken van foutieve olie, zowel op vlak van brandstofverbruik als het naleven van de Euronormen. We geven in dit artikel een overzicht van alle zaken die belangrijk zijn voor de transportsector, en wat de Vlaamse Oliecentrale kan doen voor jouw bedrijf.

Lees het artikel


Biologisch afbreekbare olie: belang voor de toekomst

Tegenwoordig komt biologisch afbreekbare olie steeds meer onder de aandacht. Veel bedrijven denken erover na om over te schakelen naar biologisch afbreekbare smeermiddelen (zoals bij hydraulische smeermiddelen bijvoorbeeld). In dit artikel vertellen we je waarom dat zo is, en waarom biologisch afbreekbare olie ook interessant kan zijn voor jouw doeleinden.

Lees het artikel


Hoe de juiste compressorolie selecteren?

De juiste compressorolie kiezen is essentieel voor een goede werking van je machines. Maar waarom is dat zo? En welke compressorolie hoort bij welk type compressor? Je ontdekt in dit artikel hoe je de juiste keuzes maakt.

Lees het artikel